3A kontaktlencsékről:

A kontaktlencse a szem felszínére illesztett optikai lencse, mely a hibás látást hasonlóan korrigálja, mint a szemüveg.:

A kontaktlencsét már a középkorban ismerték, de használható változatait csak a 20 század közepén kezdték kifejleszteni. Az világon az első (kemény) kontaktlencsét magyar tudós, Győrffy professzor alkotta meg.:

A lágy kontaktlencse 1961 óta létezik, ma már sok milló ember használja világszerte.:

3A kontaktlencsék fő fajtái::

[:

Kemény kontaktlencsék (PMMA lencsék és gázáteresztő kemény lencsék):

Lágy kontaktlencsék:

]:

3A lágy kontaktlencsék:

Ezek manapság a legelterjedtebben használt kontaktlencsék, a lencseviselők 98 %-a lágy lencsét használ.:

A lágy kontaktlencsék kényelmesen és komfortosan viselhetők, a szemet nem irritálják. Általában (főleg rövidlátóknál) jobb látást biztosítanak a szemüvegnél.:

A kontaktlencsék a viselés során szennyeződnek, a könnyből, a környezetből szennyeződések kerülnek a lencse felszínére. Ezért szükséges a napi tisztítás, a gyakori lencse-csere.:

Manapság a gyakori cseréjű lencsék (havi, két hetes, napi) a legelterjedtebbek.:

A leghigiénikusabb az eldobható, egyszerhasználatos lencse, de viszonylag magas ára miatt hazánkban ez még kevéssé terjedt el. A páciensek túlnyomó többsége (nálunk és világszerte) havi cseréjű lencsét visel.:

Az utóbbi években rendkívül elterjedt az úgynevezett szilikon-hidrogél lencsék használata. Ezek nagyon magas oxigén-áteresztésű, kevéssé szennyeződő lencsék, kiszáradásra sokkal kevésbé hajlamosak, mint a hagyományos anyagból készült lencsék. Valószínű, hogy a közeljövőben a szilikon-hidrogél lágy kontaktlencsék válnak általánossá.:

3Cégünk által forgalmazott lágy kontaktlencsék:

Orvosi rendelőinkben kontaktlencse specialista szemész szakorvos és optometrista illeszt kontaktlencsét.:

Rendelőinkben minden hazánkban forgalomban lévő kontaktlencse típus elérhető, így biztosítjuk az ideális kontaktlencsét pácienseink számára.:

:

!Cégünk csak márkás lencséket forgalmaz. Nem foglalkozunk ellenőrizetlen gyártótól származó, vagy egyéb, nem bevált kontaktlencsék illesztésével.:

:

!Szakmai színvonalunk fenntartása érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a következő szabályokra::

[:

Kontaktlencsét csak saját szakvizsgálat, vagy kontaktológus szakember javaslata alapján szabad kiadni a páciens számára.:

Kontaktlencse csak eredeti, bontatlan csomagolásban adható ki, magyar nyelvű tájékoztatóval.:

]:

!Pácienseink szemét rendszeresen ellenőrizzük, így tudjuk garantálni szemük egészségét, a panaszmentes és komfortos kontaktlencse használatot.: